Održana javna rasprava u MZ ''Trg oslobođenja-Centar''

U sali Mjesne zajednice ''Trg oslobođenja-Centar'' (Mis Irbina 18) održana je 5. novembra 2013. godine javna rasprava o nacrtima Budžeta Općine Centar i Programa rada Općinskog vijeća za 2014. godinu.
Održana javna rasprava u MZ ''Trg oslobođenja-Centar''

Zboru građana, kojeg je vodio zamjenik predsjednika Savjeta MZ Edin Fazlija, prisustvovali su predstavnici općinskih službi Mujesera Elezović i Amela Landžo te vijećnici Zora Ostojić, Edin Šikalo i Suvad Kerla.

Sa ovog zbora građana upućeni su sljedeći prijedlozi za općinski budžet: Saobraćajnice: sanacija udarnih rupa duž trotoara u ulicama Mehmeda Spahe i Dalmatinska. Stepeništa i potporni zidovi: sanacija stepeništa u Pruščakovoj ulici i dva stepeništa u Velikom parku; popravak ograde u parku u Ulici Branislava Đurđeva; sanacija potpornog zida u Ulici Mehmeda Spahe kod broja 18. Sanacija klizišta: žitelji ove mjesne zajednice predložili sanaciju klizišta u ulicama Pruščakova 29 i Buka 4 i 6. Javne površine: uređenje zelene površine Velikog parka koja se nalazi iza stambene zgrade u Trampinoj ulici 8 sa regulisanjem podzemnih voda i izradom drenaže; postavljanje podzemnih oglednih kontejnera; postavljanje korpi za otpad u ulicama Radićeva, Dalmatinska i Kaptol.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti