Rasprava u MZ ''Donji Velešići'' o budžetu Općine Centar

U Mjesnoj zajednici ''Donji Velešići'' (Hasana Bibera 5) održan je 4. novembra 2013. godine zbor građana na kojem je vođena javna rasprava o nacrtima Budžeta Općine Centar i Programa rada Općinskog vijeća za 2014. godinu.
Rasprava u MZ ''Donji Velešići'' o budžetu Općine Centar

Na javnoj raspravi koju je vodio Alija Kolenda, predsjednik Savjeta Mjesne zajednice ''Donji Velešići'', prisustvovali su Mujesera Elezović iz Službe za privredu i finansije i Suvad Kerla, vijećnik Općinskog vijeća Centar.

Stanovnici MZ ''Donji Velešići'' su predložili da se iz budžeta Općine Centar u 2014. godini finansira izgradnja pristupnih saobraćajnica  u Ulici Hasana Bibera na brojevima 67, 69, 71, 75, 77 i od Ulice Muhameda ef. Pandže 34 do Ulice Hasana Bibera 57 i 59, kao i izgradnja pasarele koja bi povezivala naselja Donji Velešići i Koševsko brdo ukoliko je to u skladu sa planskom dokumentacijom. Osim toga, lokalni žitelji traže izgradnju dječijeg igrališta odnosno sportske plohe na području te mjesne zajednice, sanaciju potpornog zida u Ulici Mustafe ef. Pandže 14 prema Ulici Hasana Bibera 13, izmjenu kanalizacione mreže te normalizaciju minibuskih i autobuskih linija gradskog saobraćaja na području ove mjesne zajednice.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti