Gimnazijalci u posjeti načelniku Dževadu Bećireviću

Učenici trećeg razreda Druge gimnazije u Sarajevu Nejra Softić, Ema Habul i Alem Dacić su 30. oktobra 2013. godine posjetili Općinu Centar gdje ih je primio načelnik Dževad Bećirević.
Gimnazijalci u posjeti načelniku Dževadu Bećireviću

Povod posjete je zadatak koji su srednjoškolci dobili a koji se odnosi na sistem funkcionisanja vlasti u ovoj jedinici lokalne samouprave.

-Kada smo iz predmeta Demokratija i ljudska prava došli do lekcije ''Pojam vlasti'' naša grupa je od profesora Senada Alića dobila zadatak da odemo u Općinu Centar kako bi ispitali na koji način funkcioniše Općina kao jedinica lokalne samouprave i zašto je važna pozicija načelnika za dobrobit stanovnika općine na čijem je čelu. Ovom prilikom nam je načelnik Bećirević objasnio na koji način se ostvaruje odnos i saradnja između Općinskog vijeća Centar kao zakonodavnog tijela, i načelnika sa općinskim službama koje čine izvršni dio vlasti Općine. Planiramo da naša saznanja i pozitivna iskustva prenesemo danas našim vršnjacima na školskom času iz predmeta ''Demokratija i ljudska prava''- kazala je učenica Ema Habul.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti