Općina Centar u užem izboru za nagradu ''Beacon plus - najbolje prakse''

Na osnovu odluke Savjetodavne komisije projekta ''Beacon plus - najbolje prakse'' u BiH, Općina Centar Sarajevo je uvrštena u finalni krug kandidata za nagradu od 48.000 KM koju Federalno ministarstvo pravde i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave RS dodjeljuju jedinicama lokalne samouprave za prepoznavanje i promovisanje najboljih primjera iz prakse na lokalnom nivou vlasti.
Općina Centar u užem izboru za nagradu ''Beacon plus - najbolje prakse''

Ove godine je Savjetodavna komisija odlučila da u finalni izbor uđe 17  općina/gradova u BiH sa 20 prijavljenih projekata iz oblasti: ''Funkcionisanje jedinica lokalne samouprave u vanrednim situacijama (elementarne nepogode)'', ''Stvaranje povoljnog poslovnog ambijenta u jedinicama lokalne samouprave s ciljem privlačenja investicija'', ''Saradnja općinskih vijeća sa građanima u procesu donošenja odluka'' i ''Zaštita životne sredine u funkciji održivog razvoja općine/grada''. Osim Općine Centar, u uži krug su ušle općine: Stari Grad Sarajevo, Vogošća, Teslić, Tešanj, Posušje, Kotor Varoš, Nevesinje, Brod, Žepče, Čapljina, Ravno, Prnjavor, Gradiška, Srebrenik, Bijeljina i Distrikt Brčko.  

 

U okviru pomenutog projekta članovi Savjetodavne komisije su posjetili sve prijavljene općine/gradove s ciljem odabira najboljih projekata. Prilikom posjete Općini Centar 26. septembra 2013. godine članovi stručnog tima Općine Centar su Savjetodavnoj komisiji prezentirali potencijalne mogućnosti Općine iz oblasti stvaranja povoljnog poslovnog ambijenta. Stručni tim Općine Centar čine: sekretar općinskog organa uprave Željko Varunek i savjetnici općinskog načelnika Edina Muslić, Tarik Hadžiomerović i Muamer Hodžić.

 

Kako je najavljeno, završne prezentacije projekata općina koje su ušle u uži krug bit će održane 4. i 5. novembra 2013. godine u Federalnom ministarstvu pravde (Valtera Perića 15). Konačnu riječ o odabiru najboljeg projekta daju Federalno ministarstvo pravde i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave RS, koji su ove godine obezbijedili nagradu u iznosu od 48.000 KM. Projekt ''Beacon plus - najbolje prakse'' u BiH postoji od 2005. godine.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti