Dječija nedjelja u vrtiću ''Slavuj''

U sarajevskom vrtiću ''Slavuj'' (Josipa Vancaša 25) u sklopu Dječije nedjelje upriličena je 2. oktobra 2013. godine, uz prigodan program kojeg su izveli mališani, izložba plakata sa porukama o dječijim pravima, kao i promocija priručnika i brošure ''Podrška djeci s razvojnim i drugim poteškoćama''.
Dječija nedjelja u vrtiću ''Slavuj''

U ime Općine Centar prisustvovali su Mustafa Resić i Edina Muslić, savjetnici načelnika te Nevenka Škavo, predsjednica savjeta Mjesne zajednice ''Džidžikovac-Koševo I'' na čijem području je ova predškolska ustanova.

Uz riječi dobrodošlice Mirjana Jovanović-Halilović, direktorica Javne ustanove ''Djeca Sarajeva'' (u čijem je sastavu vrtić ''Slavuj'') je kazala: ''Veoma smo zahvalni Općini Centar koja je donirala 55.000 KM za sanaciju dvorišta ovog vrtića, kao i za svu dosadašnju nesebičnu podršku poboljšanju uvjeta boravka djece u našim predškolskim ustanovama''. U znak zahvalnosti za saradnju koju ostvaruju sa središnjom sarajevskom općinom, direktorica JU ''Djeca Sarajeva'' je uručila savjetniku Resiću dar za načelnika Općine Centar Dževada Bećirevića - sliku koju su napravili mališani.

Po završetku programa, koordinatorica projekta ''Podrška djeci sa razvojnim i drugim poteškoćama'' Edinalda Jakubović je predstavila segmente kroz koje će taj projekt biti realiziran. ''Po prvi put radimo na ovakvom projektu i vjerujemo u njegov uspjeh. Imamo namjeru, kroz partnerski odnos sa JU ''Djeca Sarajeva'' formirati stručni tim za pružanje pomoći i podrške roditeljima, porodici, djeci i odgajateljima'', kazala je Jakubović.

01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
Više vijesti