Uručena pomoć za 22 porodilje bez redovnih primanja

U nastavku projekta podjele jednokratnih novčanih pomoći porodiljama u stanju socijalne potrebe, u Općini Centar je u srijedu 2. oktobra 2013. godine upriličena podjela te pomoći za 22 porodilje - stanovnice središnje sarajevske općine. Ovom prilikom je 16 porodilja dobilo iznose od po 250 KM po osnovu rođenja prvog djeteta, a šest porodilja je dobilo po 500 KM za rođenje trećeg djeteta.
Uručena pomoć za 22 porodilje bez redovnih primanja

U ime načelnika Općine Centar, prisutnima se obratio Osmo Babić, pomoćnik načelnika za rad, zdravstvo i socijalna pitanja, koji je uručio novčane iznose porodiljama. – Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević je pokrenuo inicijativu, koju je prihvatilo Općinsko vijeće Centar, da se tokom ove godine iz općinskog budžeta izdvoji 50.000 KM, kao poticaj za porodilje koje su dobile prvo odnosno treće dijete. Pored ostalih prava koje ostvarujete na osnovu svog statusa vjerujemo da će vam ovi novčani iznosi olakšati brigu oko djeteta – kazao je Babić.

 

Prema postojećim kriterijima, pravo na jednokratnu pomoć u iznosu od 250 KM imaju porodilje koje nisu u radnom odnosu, a ostvarile su pravo na dječiji dodatak. Također, porodilje koje rode treće dijete, bez obzira da li su u radnom odnosu ili ne, imaju pravo na 500 KM jednokratne pomoći.

Tokom ove godine, u okviru pomenutog projekta dodjele jednokratne novčane pomoći porodiljama u stanju socijalne potrebe, do sada je od Općine Centar 56 mladih majki dobilo ovaj vid stimulacije.

01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
Više vijesti