Delegacija Kirgistana u posjeti Centru za mlade na Gorici

Tokom boravka u Sarajevu tridesetak vladinih, nevladinih i međunarodnih predstavnika Republike Kirgistan posjetili su 20. septembra 2013. godine Centar za mlade na Gorici (Avde Jabučice 52).
Delegacija Kirgistana u posjeti Centru za mlade na Gorici

Posjetu je organizirao Institut za razvoj mladih KULT u saradnji sa GIZ-om (Njemačko društvo za međunarodnu saradnju). U Centru za mlade na Gorici domaćini su im bili direktor Centra Senad Bostandžić i pomoćnica načelnika Općine Centar za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero koji su gostima predstavili projekte Centra za mlade a čiju realizaciju finansira Općina Centar.

 

Tema studijske posjete delegacije Kirgistana našoj zemlji bila je ''Rad sa mladima u Bosni i Hercegovini'', dok je cilj bio razmijeniti iskustva i razmotriti prijedloge dobre prakse koji bi se u budućnosti mogli implementirati.

 

Tokom devetodnevnog boravka delegacija je posjetila brojne vladine i nevladine institucije te se upoznala o položaju i djelovanju mladih u našoj zemlji. Posjeta je jedan od vidova podrške omladinskom sektoru u Kirgistanu u nadi da će se saradnja mladih između dvije države nastaviti u budućnosti.

24.05.2024.
OSNOVNA MUZIČKA ŠKOLA „MLADEN POZAJIĆ“
Općina podržala odlazak učenika na međunarodno muzičko takmičenje
24.05.2024.
PODIJELJENE MEDALJE I PEHARI ZA PRVA TRI OSVOJENA MJESTA
Završen turnir u košarci za osnovce Centra
Više vijesti