Završena obuka instruktora za popis stanovništva u općini Centar

Nakon što je na oglasnoj ploči Općine Centar objavljena konačna lista za općinske instruktore i popisivače, održana je od 6. do 10. septembra 2013. godine obavezna obuka za instruktore za predstojeći popis stanovništva, domaćinstava i stanova na području općine Centar.
Završena obuka instruktora za popis stanovništva u općini Centar

Nastava se odvijala u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1) i u prostorijama Popisne komisije Općine Centar (poslovna zgrada ''Svjetlosti'' u Ulici Muhameda Kantardžića 3), koju je slušalo 47 izabranih kandidata za instruktore. Po okončanju nastave održan je 10. septembra završni ispit, nakon čega će se, u zavisnosti od  kvaliteta testa i bodovne liste, odrediti 39 općinskih instruktora i osam rezervnih instruktora.

Instruktivna nastava za popisivače održavat će se od 16. do 20. septembra 2013. godine a potom i završni ispit, nakon čega će biti izabrano 348 popisivača odnosno 58 rezervnih.

Uvjeti koje je kandidat za općinskog instruktora ili popisivača trebao ispunjavati jeste to da je punoljetni državljanin BiH, da se protiv njega ne vodi krivični postupak, da ima najmanje završenu srednju školu, a poželjno je da je kandidat po mogućnosti stanovnik naseljenog mjesta ili općine u kojoj će obavljati poslove općinskog instruktora odnosno popisivača. Osim navedenih uvjeta kandidati takođe moraju imati i čitak rukopis.

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH je od 1. do 15. oktobra  2013. godine.

01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
Više vijesti