Učenici škole ''Musa Ćazim Ćatić'' dobili Cambridge diplome iz engleskog

U četvrtak, 5. septembra 2013. godine u sali CDA (Gabelina 16) održana je ceremonija dodjele Cambridge ESOL (English for Speakers of Other Languages) diploma za znanje engleskog jezika učenicima Osnovne škole ''Musa Ćazim Ćatić''.
Učenici škole ''Musa Ćazim Ćatić'' dobili Cambridge diplome iz engleskog

Škola je već četvrtu godinu zaredom pružila mogućnost pripremne nastave za polaganje pomenutih ispita iz engleskog jezika. Kroz ovaj program prošle su tri generacije od ukupno 212 učenika škole ''Musa Ćazim Ćatić'' koji su položili ESOL ispite nivoa KET (Key English test), PET (Preliminary English Test ) i FCE (First Certificate in English). Diploma Cambridge ESOL ispita priznata je u cijelom svijetu, bez ograničenog roka trajanja i može se koristiti kao dokaz poznavanja engleskog prilikom studiranja ili pri zapošljavanju.

Ispite u Bosni i Hercegovini administrira Britanski Savjet, u čije je ime ovom prilikom učenike pozdravio i čestitao im menadžer za projekte i saradnju Samir Avdibegović. Cilj ovog projekta je bio da učenici postanu građani svijeta i učestvuju u njegovom kreiranju, a prvi korak u ostvarenju tog cilja je savladavanje jednog od najznačajnijih svjetskih jezika.

01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
Više vijesti