5.000 KM za predstavu ''Tajna džema od malina''

U prostorijama Sarajevskog ratnog teatra SARTR (Gabelina 16) su 6. septembra 2013. godine načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i direktor SARTR-a Nihad Kreševljaković potpisali protokol o realizaciji granta u iznosu od 5.000 KM koji je iz ovogodišnjeg budžeta Općine Centar izdvojen toj teatarskoj kući za finansiranje predstave ''Tajna džema od malina''.
5.000 KM za predstavu ''Tajna džema od malina''

-Jedan od razloga zbog kojeg smo podržali ovaj projekt jeste i da sačuvamo uspomenu na Karima Zaimovića, koji je bio veliki književni talent a po čijoj istoimenoj knjizi je urađena dramatizacija. Također, veoma mi je drago što će predstava ''Tajna džema od malina'' otvoriti ove jeseni teatarsku sezonu SARTR-a-  kazao je načelnik  Dževad Bećirević.

Direktor Sarajevskog ratnog teatra Nihad Kreševljaković je ovom prilikom istakao da je Općina Centar jedna od institucija koja je podržala teatarski projekt ''Tajna džema od malina'' redateljice Selme Spahić. Kazao je da se radi se o jednom od najvećih projekata koje je realizirao Sarajevski ratni teatar, te da bez pomoći i podrške ne bi uspjeli.

–Moram istaći i to da je Općina Centar u nekoliko navrata pomagala i gostovanja Sarajevskog ratnog teatra u manjim gradovima. Zahvalni smo na dugogodišnjoj pomoći koju nam je pružala Općina Centar, a posebno za obnovu prostorija teatra u Gabelinoj 16- kazao je direktor Kreševljaković.

Potpisivanju protokola prisustvovali su i savjetnici načelnika Općine Centar Mustafa Resić i Tarik Hadžiomerović.

01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
Više vijesti