Predstavnici Udruženja BNL u posjeti načelniku Općine Centar

Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević primio je 6. septembra 2013. godine u Općini predstavnike Udruženja za razvoj i afirmaciju društva ''Building New Lives''.

Prilikom susreta bilo je riječi o projektu pod nazivom ''Obrazovanje za poslovne vještine'' kojeg pomenuto udruženje realizira za sve zainteresovane mlade ljude u dobi od 18 do 30 godina.

Aida Hodžić, predsjednica Udruženja BNL upoznala je načelnika o dosadašnjim rezultatima prvog ciklusa ovog edukativnog projekta koji se tiče cjeloživotnog učenja i treninga za nezaposlene.

Na sastanku je razgovarano i o mogućnostima buduće saradnje sa Općinom Centar koja je sufinansijer ovog projekta. Za drugi ciklus projekta objavljen je konkurs za prijem kandidata na kurs ''Obrazovanje za poslovne vještine'' koji će obuhvatiti besplatnu edukaciju za sve zainteresirane mlade ljude iz oblasti komunikologije, informacionih tehnologija te razvoja poslovnih i socijalnih vještina.

Udruženja za razvoj i afirmaciju društva ''Building New Lives'' je neprofitna organizacija koja ima za cilj jačanje kapaciteta Bosne i Hercegovine putem podizanja svijesti i afirmacije pojedinaca i društvene zajednice kroz različite aktivnosti i programe koji imaju za cilj razvoj i napredak BiH društva. Njegova misija je i da njeguje razumijevanje i nudi savjete pojedincima i organizacijama kako bi se poboljšao pristup i jednakost u zapošljavanju, edukativnom sektoru kao i u mnogim drugim oblastima. BNL pruža i konsalting, treninge i obrazovne programe koji promiču profesionalni razvoj pojedinaca i različitih grupa ljudi.

01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
Više vijesti