Održana sjednica Općinskog štaba civilne zaštite Centar

U Općini Centar održana je 4. septembra 2013. godine sjednica Općinskog štaba civilne zaštite.
Održana sjednica Općinskog štaba civilne zaštite Centar

Sjednicu je vodio načelnik Štaba Vahid Bećirević, pomoćnik općinskog načelnika za civilnu zaštitu.

Na sjednici je usvojen Program obuke stanovništa općine Centar iz oblasti zaštite od požara. Cilj provođenja Programa je povećanje efikasnosti zaštite od požara i sticanja osnovnih znanja o opasnostima od požara u stanovima, školama i u prirodi te unapređenje mjera protivpožarne zaštite.

-Pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva ''Bjelave'' će građanima i učenicima demonstrirati rad sa opremom koja se koristi za gašenje početnih požara. Težište se stavlja na praktičnu obuku, pa će svima biti omogućena proba zaštitne opreme, razgovor sa vatrogascima kao i ostale aktivnosti za koju učesnici pokažu interesovanje- rekao je Sulejman Vranac, komandant DVD ''Bjelave''. Program obuke bi se provodio u objektima mjesnih zajednica, osnovnim školama u Centru i Dječijem domu ''Bjelave'', kao i sjedištu vatrogasne jedinice na Bjelavama.

Na sjednici Općinskog štaba civilne zaštite usvojena je informacija o provedenim aktivnostima Crvenog križa Centar u toku 2012. godine sa posebnim osvrtom na upotrebu opreme dodijeljene za obuku iz pružanja prve pomoći.

Članovi Štaba civilne zaštite su informisani o dosadašnjim aktivnostima na izradi procjene ugroženosti i plana zaštite na području općine Centar.

01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
Više vijesti