Frontmen ''Zabranjenog pušenja'' u posjeti načelniku Dževadu Bećireviću

Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević ugostio je 4. septembra 2013. godine proslavljenog frontmena grupe ''Zabranjeno pušenje'' Davora Sučića – Sulu.
Frontmen ''Zabranjenog pušenja'' u posjeti načelniku Dževadu Bećireviću

U razgovoru je bilo riječi o predstojećim aktivnostima ovog popularnog benda, a posebno o održavanju koncerta u Sarajevu planiranog za mjesec decembar, kao i izložbe ''New primitives''.

Općina Centar od prije ima veoma dobru saradnju sa ovom popularnom bosanskohercegovačkom grupom. Tako je u prošloj 2012. godini ''Zabranjeno pušenje'' odličnim koncertom za Sarajlije okončalo dvodnevni program obilježavanja Dana Općine Centar ispred BBI Centra. Svirka na prepunom Trgu djece Sarajeva trajala je tri sata uz popularne hitove kao što su: ''Lijepa Alma'', ''Balada o Pišonji i Žugi'', ''Guzonjin sin'', ''Jugo 45'' i mnoge druge.

Zabranjeno pušenje trenutno radi na desetom jubilarnom albumu koji bi trebalo da izađe u oktobru ove godine, a sama činjenica da egzistiraju već 33 godine potvrđuje da je riječ o jednoj od najpopularnijih punk – rock grupa iz Bosne i Hercegovine.

01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
Više vijesti