Podrška Općine Centar projektu ''Sa policijom u kino''

U Općini Centar 3. septembra 2013. godine potpisan je protokol o realizaciji granta u iznosu 6.550 KM koji je iz ovogodišnjeg općinskog budžeta izdvojen za realizaciju projekta ''Sa policijom u kino – 1''.
Podrška Općine Centar projektu ''Sa policijom u kino''

Finansijskom potporom središnje sarajevske općine i saradnjom Ministarstva unutrašnjih poslova i preduzeća GRAS učenicima osnovnih škola sa područja Kantona Sarajevo bit će omogućeno da zajedno sa policijskim službenicima prisustvuju projekcijama 3D filmskih hitova primjerenih njihovom uzrastu. Cilj projekta je da se djeca uz druženje sa njihovim vršnjacima i policijskim službenicima upoznaju o radu i saradnji policije i građana, da im se približi filmska umjetnost i razvija kultura odlaska na filmske projekcije.

Protokol su u Općini Centar potpisali direktorica Uprave administracije i podrške Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Sanja Petrović i zamjenik generalnog direktora KJKP Gradskog saobraćaja d.o.o. Sarajevo Ismet Brković, dok je u ime Općine Centar protokol prethodno potpisao načelnik Dževad Bećirević.

Ovom prilikom je Sanja Petrović kazala: –Riječ je o projektu koji egzistira već duže vrijeme, a to uspijevamo zajedničkim snagama sa preduzećem GRAS. Dugogodišnja saradnja i potpora Općine Centar nama mnogo znači.

-Veoma smo zadovoljni saradnjom sa Općinom Centar i MUP-om Kantona Sarajevo i naša obaveza je da na bezbjedan način obavimo prijevoz učenika od škole do kina Cinema City– kazao je Ismet Brković, zamjenik generalnog direktora GRAS-a.

01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
Više vijesti