Načelnica Općine Wangen u posjeti Općini Centar

U posjeti Općini Centar 3. septembra 2013. godine boravila je načelnica Općine Wangen iz Stuttgarta Beate Ditrich zajedno sa delegacijom Humanitarne organizacije ''BiH u Evropi'', gdje su ih ugostili načelnik Općine Centar Dževad Bećirević, predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Varja Nikolić i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar Nedžad Ajnadžić.
Načelnica Općine Wangen u posjeti Općini Centar

Sastanku u Općini Centar su prisustvovali predsjednica Humanitarne organizacije ''BiH u Evropi'' Đana Golubić i članica organizacije Aida Golubić, pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Općine Centar Vahid Bećirević, predsjednik Komisije za mjesne zajednice i saradnju sa drugim općinama i gradovima Samir Fazlić i članica ove komisije Samira Suljagić te savjetnica Amela Haznadar.

Susret je održan u sklopu realiziranja ideje evropske vizije da se ljudi međusobno upoznaju i uče jedni od drugih, a cilj je bio i moguća saradnja Općine Centar sa Općinom Wangen. Domaćini su načelnici Ditrich predstavili središnju sarajevsku općinu i upoznali je o funkcionisanju izvršne i zakonodavne općinske vlasti.

Načelnik Bećirević je ovom prilikom naglasio da Općina Centar ostvaruje veoma dobru saradnju sa brojnim općinama u cijeloj Bosni i Hercegovini kao i regionu i šire te je izrazio zadovoljstvo zbog moguće saradnje sa općinom Wangen.

–Iako je Općina Centar tokom proteklog rata bila potpuno uništena, našim radom i velikim zalaganjem uspjeli smo je podići na nivo evropskih ustanova, a dokaz tome je što već duži period radimo po međunarodnom ISO standardu kvaliteta- kazao je načelnik Bećirević. -Mi smo čvrsto opredijeljeni za evropski put, a nadamo se da ćete nam i Vi svojim iskustvom pomoći- dodao je Nedžad Ajnadžić, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar.

-Moramo gledati korak unaprijed za bolju budućnost, a planiram napraviti koncept novih ideja i primjera za poboljšanje saradnje između naših dviju općina- kazala je Beathe Ditrich.

U okviru posjete načelnice Općine Wangen Sarajevu, planiran je obilazak sjedišta Dobrovoljnog vatrogasnog društva ''Bjelave'', ''Doma za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba'' u Nahorevu, potom Tunela spasa i Vrela Bosne.

01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
Više vijesti