Prvačići i ove godine dobili od Općine Centar školske torbe i pribor

Već tradicionalno, prvog dana nove školske godine prvačićima koji su upisani u 11 osnovnih škola sa područja središnje sarajevske općine uručene su školske torbe sa priborom koje im je darovala Općina Centar.
Prvačići i ove godine dobili od Općine Centar školske torbe i pribor

Tom prigodom prvačićima su 2. septembra 2013. godine sretan početak školovanja zaželjele, u ime Općine, predsjedavajuća Općinskog vijeća Varja Nikolić i pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero. Ove godine na području Centra upisano je 578 prvačića.

Pored potrebnog školskog pribora u torbama mališane je obradovala i velika čokolada sa igračkom. U setu školskog pribora nalazi se: puna pernica, pribor za geometriju, plastelin, blok za crtanje, kolaž papir, set za saobraćaj za sigurniji odlazak u školu. Za tu namjenu iz općinskog budžeta izdvojeno je 30.000 KM.

-Zadovoljstvo nam je biti dio ovog velikog događaja, koji će vam ostati u sjećanju cijeli život. Želimo vam svu sreću svijeta, kako u školovanju tako i u daljem životu. Hvala vam za ove lijepe priredbe u kojima smo svi uživali– kazala je predsjedavajuća Općinskog vijeća Varja Nikolić prilikom posjete školi ''Vladislav Skarić'' na Skenderiji.

Tradicionalni obilazak škola počeo je u jutarnjim i trajao do popodnevnih sati. Predsjedavajuća Općinskog vijeća Varja Nikolić i pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero su uručile darove prvačićima u školama: ''Hasan Kaimija'', ''Vladislav Skarić'', ''Safvet-beg Bašagić'', ''Alija Nametak'', ''Silvije Strahimir Kranjčević'', ''Nafija Sarajlić'', ''Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak'', ''Hasan Kikić'', ''Isak Samokovlija'' i ''Musa Ćazim Ćatić''. Mališani iz Katoličkog školskog centra će poklone Općine dobiti u subotu, 7. septembra 2013. godine u 10 sati.

01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
Više vijesti