Općina Centar finansira Projekat prvog biciklističkog parkirališta u Sarajevu

29. augusta 2013. godine održana je press konferencija (Zagrebačka 4) na kojoj je prezentovan Projekat prvog biciklističkog parkirališta u Sarajevu.
Općina Centar finansira Projekat prvog biciklističkog parkirališta u Sarajevu

Općina Centar finansirat će izgradnju parkirališta ispred BBI  Real Estate iznosom oko 7.000 KM.

U ime središnje sarajevske općine press konferenciji prisustvovali su stručna savjetnica u Službi za prostorno uređenje i komunalne poslove Đenita Bogunić-Kešelj i savjetnici načelnika Tarik Hadžiomerović i Muamer Hodžić.

Osim ovog projekta, najavljena je utrka ''Giro di Sarajevo'' za nedjelju 1. septembra 2013. godine sa početkom u 17 sati. Tarik Imamagić, sportski direktor i takmičar u utrci naglasio je da je ovo šesta godina zaredom kako se održava utrka, te da joj je cilj okupljanje što većeg broja biciklista i same promocije biciklizma.

Damir Margeta autor idejnog projekta prvog biciklističkog parkirališta u Sarajevu predstavio je model izgradnje koji podrazumijeva obrnute U stalke koji su druge kategorije sigurnosti. Ovaj stalak osigurava bicikl na nekoliko tačaka što će spriječiti njegovu krađu. Kapacitet parkinga planiran projektom obuhvatit će 20 mjesta za bicikla.

Prema riječima stručne savjetnice za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar Đenite Bogunić-Kešelj izgradnja parkinga za bicikle ispred BBI Centra bit će završena za nešto manje od mjesec dana.

 

30.08.2024.
IZDVOJENO 174.265 MARAKA
Osiguran prevoz za učenike tri osnovne škole
30.08.2024.
CENTAR ZA SPORT I REKREACIJU
Nastavak besplatne rekreacije za osobe treće životne dobi
30.08.2024.
U DVORIŠTU OSNOVNE ŠKOLE „ALIJA NAMETAK“
Općina finansirala nabavku jarbola sa zastavama
Više vijesti