Održana prezentacija učeničkih projekata

U Art Kinu Kriterion održana je prezentacija 40 učeničkih projekata iz 29 bosanskohercegovačkih gradova 28. augusta 2013. godine.

Omladinska informativna agencija BiH (OIA) i UNICEF treću godinu zaredom predstavljaju jedan od najvećih programa u BiH za jačanje liderskih i poduzetničkih vještina srednjoškolaca pod nazivom ''Aktivni mladi''.

 

Ines Harbinja, asistent na projektu istakla je da se učenici sami prijavljuju u učestvovanje u programu, te da je njihovo angažovanje najvećim dijelom usmjereno na zajednicu sredine iz koje oni dolaze.

Rezultati od 2010. do 2012. godine ukazuju da je na projektu bilo angažovano oko 1.000 srednjoškolaca iz 70 škola koji su kroz projekte renovirali dvorišta, kabinete, pomogli ugroženim populacijama, organizovali kulturne manifestacije, te direktno u akciju uključili oko 18.000 vršnjaka i drugih građana.

 

Polaznici projekta imali su 250 medijskih nastupa, te su dodatno sakupili preko 78.000 KM sredstava koje su uložili u svoje projektne ideje. Nadamo se da će ove godine program ''Aktivni mladi'' biti još uspješniji – kazala je Ines Harbinja.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
Više vijesti