Ispraćaj mjeseca posta u Narodnoj kuhinji ''Stari Grad''

Zahvaljujući finansijskoj podršci Rijaseta Islamske zajednice u BiH i Vakufske direkcije Sarajevo, te općinama Centar, Stari Grad i Novo Sarajevo, i ove godine Narodna kuhinja „Stari Grad“ za mjesec Ramazan je organizovala poseban program za postače koji su u stanju socijalne potrebe, a nisu korisnici Kuhinje.
Ispraćaj mjeseca posta u Narodnoj kuhinji ''Stari Grad''

Svaki dan mjeseca posta 300 postača je dolazilo u prostorije Kuhinje (Halači 6), gdje su dobijali svoje sljedovanje kuhane hrane. Sa područja općine Centar u ovaj program je bilo uključeno 79 osoba. Tim povodom je Adil Katica, pomoćnik načelnika za lokalnu samoupravu Općine Centar, u ponedjeljak 5. augusta ove godine, posjetio uposlenike Narodne kuhinje „Stari Grad“, kao znak zahvalnosti za realizaciju ovog projekta. Zilha Šeta se ovom prilikom zahvalila Općini Centar i pomenutoj službi na pomoći organizacije ovog projekta te za sveukupni doprinos u poboljšanju socijalnog stanja korisnika Kuhinje.

Svaki dan tokom proteklog Ramazana postači su dobijali somune, povrće, čorbu, poslastice, jogurt ili kompot. U podjeli iftara su učestvovali i mladi volonteri koji su radili kao ispomoć u Kuhinji tokom Ramazana. Među njima su Andrea Katavić i Sanela Baković, koje su istakle da im je zadovoljstvo i čast što na ovaj način pomažu radu Narodne kuhinje.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
Više vijesti