MZ Ciglane-Gorica

Edukativna radionica za romsku djecu

U prostorijama Mjesne zajednice ''Ciglane-Gorica'' (Trg Merhemića 14) održana je 18. jula 2013. godine edukativna radionica za romsku djecu iz Sarajeva pod nazivom ''Ljetni kamp prijateljstva 2013.''
Edukativna radionica za romsku djecu

Općina Centar tradicionalno njeguje veoma dobru saradnju sa nevladinim organizacijama, posebno kada je riječ o projektima za najmlađu populaciju kao što je i ovaj projekat  koji se održava već petu godinu zaredom. Ovogodišnju edukativnu radionicu, koja je okupila tridesetak romske djece, organizirala je nevladina organizacija iz Vašingtona ''Međunarodne radionice za djecu'' u saradnji sa sekretarom MZ ''Ciglane-Gorica'' Izetom Kuhinjom.

Edukaciju je vršila direktorica pomenute organizacije Bobby Houser, uz pomoć prevodilaca. Predavanje je počela zanimljivom pričom o slonu Hortonu koji izliježe jaje.  –Ove godine djeci  pričamo o obećanjima i o tome kako dato obećanje trebamo ispuniti. Bitno nam je da kroz edukaciju djecu usmjeravamo ka druženju, toleranciji, odanosti, strpljenju, upornosti i međusobnoj podršci- kazala je Bobby Houser.

Nakon edukativne priče mališani su svoje aktivnosti u radionici nastavili kroz crtanje i bojenje, a druženje je upotpunjeno plesom i sportom. Po završetku radionice djeci su uručeni prigodni pokloni - torbice i igračke.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti