Prezentacija projekta ''Klub Roda''

U srijedu, 17. jula 2013. godine u Općini Centar je održana prezentacija projekta ''Klub Roda'', čija je namjena edukacija trudnica i mladih mama o trudnoći i majčinstvu.
Prezentacija projekta ''Klub Roda''

 

Prezentaciji su, u ime Općine Centar, prisustvovali Varja Nikolić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar, Gjulera Dedović-Halilbegović, predsjednica Komisije za unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite i porodične medicine na području općine Centar, Osmo Babić, pomoćnik načelnika za rad, zdravstvo i socijalna pitanja i Nedeljko Despotović, savjetnik predsjedavajuće Vijeća.

Ovom prilikom je Sead Katana, direktor i vlasnik marketing agencije ''mBox'' d.o.o. Sarajevo, kao realizatora projekta, predstavio podatke o projektu ''Klub Roda'' koji će biti realiziran u tri faze, od septembra ove do septembra naredne godine. –U prvoj fazi projekta je planirano štampanje brošure na 100 strana u tiražu od 2.000 primjeraka. U tom priručniku će biti objavljeno oko 70 tema sa korisnim savjetima eminentnih stručnjaka za trudnice i porodilje. Nakon toga je planirana izrada web stranice: www.roda.ba, putem koje bi trudnice i porodilje na jednom mjestu pronašle sve potrebne informacije iz relevantnih izvora. U završnoj, trećoj fazi projekta namjeravamo organizovati 24 interaktivna druženja sa mladim majkama i trudnicama u vidu sastanaka, treninga i stručnih predavanja– kazao je Katana.

Predsjedavajuća Vijeća Varja Nikolić je pohvalila ideju za pokretanje takvog projekta u Kantonu Sarajevo. -Općina Centar će uvijek podržati dobre ideje koje imaju za cilj poboljšanje zdravstvene njege naših sugrađana, a posebno osjetljivih kategorija kao što su trudnice, porodilje i male bebe. Ovom prilikom vam možemo savjetovati da u oktobru, kada bude raspisan javni poziv za dodjelu sredstava iz Budžeta Općine Centar za sufinansiranje projekata po raznim osnovama, predate zahtjev za finansijsku podršku projektu ''Klub Roda''. Kao osoba koja ima iskustva u volonterskom radu u nevladinom sektoru, savjetujem vam da prije realizacije  projekta provedete anketiranje trudnica i porodilja, kako biste došli do relevantnih podataka o stvarnim potrebama vaše ciljne grupe– kazala je Nikolić.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti