Urađena sanacija oštećene kaldrme u Ulici Strmac

Tokom ove građevinske sezone okončani su radovi na sanaciji kaldrme u Ulici Strmac između brojeva 1 i 7 koja se nalazi na području mjesne zajednice ''Bardakčije''.
Urađena sanacija oštećene kaldrme u Ulici Strmac

Projekt je finansirala Općina Centar sa 3.000 KM.

U projektu sanacije, kojeg je uradio Zavod za saobraćaj Građevinskog fakulteta u Sarajevu, navedeno je da je oko 70% postojeće kaldrme u veoma lošem stanju, zbog čega je bilo potrebno uraditi sanaciju dijela ulice u dužini 30 metara koja je popločana neobrađenim oblim kamenjem. Također je urađena nivelacija četiri šibera i jednog šahta za odvod oborinskih voda. Zbog bezbjednijeg kretanja pješaka ovom strmom ulicom, posebno tokom zimskih mjeseci, radnici su postavili 30 metara novog rukohvata. Za izvođača radova je odabrano komunalno preduzeće ''Rad'', dok je za nadzor bila zadužena firma „Energotehnika“ iz Doboja.

Radovi u Ulici Strmac su realizovani na osnovu ugovora o izvođenju radova na izgradnji, rekonstrukciji i sanaciji ulica na području općine Centar, kojeg su tokom ove godine potpisali načelnik Općine Centar Dževad Bećirević, u ime investitora, i  Selim Babić, direktor komunalnog preduzeća ''Rad'' koje je izvođač radova. Osim pomenutog projekta u Ulici Strmac, ugovorom je obuhvaćena sanacija potpornog zida u Ulici Sedrenik mali 15, rekonstrukcija trotoara i saobraćajnice duž Ulice Curak te sanacija Ulice Podgaj. Za sve navedene projekte, koji su završeni u ovoj građevinskoj sezoni, Općina Centar je iz svog budžeta izdvojila 140.565 KM.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti