Ramazanski paketi hrane za socijalno ugrožene

Služba Općine Centar za lokalnu samoupravu u saradnji sa Narodnom kuhinjom ''Stari Grad'' organizirala je tradicionalnu humanitarnu akciju u povodu mjeseca Ramazana. Socijalno najugroženijim stanovnicima središnje sarajevske općine uručeno je 50 paketa sa prehrambenim artiklima a obezbijeđeno je i 79 iftara.
Ramazanski paketi hrane za socijalno ugrožene

Raspodjela ove vrste pomoći će se vršiti prema spiskovima socijalno najugroženijih domaćinstava koje su sačinili savjeti mjesnih zajednica ''Betanija- Šip'', ''Hrastovi-Mrkovići'', ''Koševsko Brdo'', ''Ciglane-Gorica'', ''Pionirska dolina-Nahorevo'', ''Breka- Koševo II'' i ''Soukbunar'' u saradnji sa sekretarima mjesnih zajednica.

Tokom mjeseca Ramazana postači mogu preuzimati iftare u Narodnoj kuhinji ''Stari Grad'' (Halači 6) svakog dana od 18,30 sati. Nisu zaboravljeni ni oni koji su nepokretni i ne mogu sami doći u kuhinju, njima će volonteri pakete sa hranom dostaviti na kućnu adresu. U paketima se nalaze najpotrebnije namirnice kako bi tokom ovog mjeseca posta naši sugrađani slabijeg imovinskog stanja mogli imati na trpezi kvalitetniji obrok.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti