Općina Centar pomaže Narodnoj kuhinji ''Stari Grad''

Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević je 14. juna 2013. godine posjetio Narodnu kuhinju ''Stari Grad'' (Halači 6) gdje je zajedno sa upraviteljicom Narodne kuhinje Zilhom Šeta potpisao protokol o realizaciji granta u iznosu 10.000 KM kojeg je Općina Centar izdvojila za pomoć u radu Narodne kuhinje ''Stari Grad''.
Općina Centar pomaže Narodnoj kuhinji ''Stari Grad''

Tom prilikom je načelnik Dževad Bećirević istakao da je dugogodišnja saradnja centralne sarajevske općine sa Narodnom kuhinjom ''Stari Grad'' na zavidnom nivou i da Općina nastoji svake godine izdvojiti finansijska sredstva kako bi pomogla rad ovog udruženja koje svakodnevno hrani mnogobrojne socijalno ugrožene sugrađane.

Inače na vrata Narodne kuhinje ''Stari Grad'' svaki dan dođe 1.200 korisnika po topli obrok, od kojih je 300 sa područja općine Centar.

Zahvalivši se Općini Centar i načelniku Bećireviću na dugogodišnjoj podršci Narodnoj kuhinji ''Stari Grad'', upravljiteljica Zilha Šeta je dodala: – U ovim teškim danima pomoć nam puno znači i olakšava nam rad, jer ipak danas nije lako vratiti nekoga sa vrata kada zatraži hljeb. Budući da nam dolaze ramazanski dani, planiramo i akciju za 300 postača, tako da nam je svaka vrsta pomoći dobro došla.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti