''Volontiranje je cool''

''Prva općinska galerija volonterizma'' koju je, u okviru projekta ''Volontiranje je cool'', organizirao Centar za razvoj omladinskog aktivizma CROA, održana je 11. juna 2013. godine u prostorijama Osnovne škole ''Kovačići'' (Zagrebačka 22-a), gdje su učenici osnovnih škola iz sarajevskog kantona predstavili oko 70 volonterskih aktivnosti koje su proteklih mjeseci realizirali po vlastitom izboru.
''Volontiranje je cool''

Cilj manifestacije je bio omogućiti učenicima da prezentiraju svoj volonterski rad i razmijene i promoviraju dobra iskustva koja su stekli učešćem u projektu ''Volontiranje je cool'' i da pozovu vršnjake da se uključuju u volonterske humane akcije.

Ove godine projekt se realizira u dvije grupe u kojima učestvuju učenici osnovnih škola sa područja Kantona Sarajevo. Prvi dio projekta okupio je 150 učenika iz 24 osnovne škole iz pet općina (Centar, Stari Grad, Novi Grad, Novo Sarajevo i Vogošća). Drugi dio projekta bit će realiziran krajem godine kada će osnovci iz općina Ilidža, Hadžići, Trnovo i Ilijaš imati priliku prezentirati svoje radove.

Pobjednici ''Prve općinske galerije volonterizma 2013.'' iz Općine Centar su učenici osnovnih škola: ''Safvet-beg Bašagić'', ''Hasan Kikić'', ''Isak Samokovlija'' i ''Musa Ćazim Ćatić''. Najbolje humanitarne akcije bit će ponovo predstavljene na završnoj manifestaciji 5. decembra 2013. godine – na Međunarodni dan volonterizma. Projekt ''Volontiranje je cool'' je podržala Općina Centar sa 3.000 KM.

19.04.2024.
OPĆINA CENTAR I KANTON SARAJEVO OBEZBIJEDILI MILION KM
Izmještanje dijela kanalizacione mreže na Šipu za Prvu transverzalu
19.04.2024.
URBACT PROJEKAT „C4TALENT“
Održan sastanak u cilju kreiranja lokalnog akcionog plana
19.04.2024.
POKRENUTA NOVA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Proširenje sistema video nadzora na području MZ „Crni vrh-Gorica“
Više vijesti