Rezultati takmičenja osnovaca iz kulturno-umjetničkog stvaralaštva

U prostorijama Javne ustanove Centar za kulturu Sarajevo (Jelića 1 ) održano je takmičenje učenika svih 11 osnovnih škola sa područja općine Centar iz kulturno–umjetničkog stvaralaštva.
Rezultati takmičenja osnovaca iz kulturno-umjetničkog stvaralaštva

Prvi dio takmičenja je bio iz instrumentalne muzike i vokalnih izvedbi i održan je 24. aprila 2013. godine. Pobjednike je proglasio žiri u čijem sastavu su bili profesorica Srednje muzičke škole Tijana Vignjević i muzičari Latif Močević i Armin Muzaferija.

U kategoriji instrumentalne muzike prvo mjesto zauzela je OŠ ''Alija Nametak'' (''Mađarski ples''), drugo mjesto OŠ ''Isak Samokovlija'' (''Neponovljiva simfonija''), dok je treće mjesto pripalo OŠ ''Nafija Sarajlić'' (''Lambada''). Kad su u pitanju vokalne izvedbe prvo mjesto osvojila je OŠ ''Hasan Kikić'' (''Iznad duge''), drugoplasirana je OŠ ''Vladislav Skarić'' (''Hajde da ludujemo''), dok je treće mjesto pripalo OŠ ''Safvet-beg Bašagić'' (''It' s my life'').

Drugi dio takmičenja održan je 25. aprila 2013. godine, kada su se osnovci predstavili folklornim tačkama i modernim plesom. U nastupima folklora prvo mjesto je osvojila OŠ ''Vladislav Skarić'' (''Bošnjačke igre iz okoline Sarajeva''), drugo je pripalo školi ''Mehmed–beg Kapetanović Ljubušak'' (''Igre iz okoline Bradine''), a na trećem mjestu je OŠ ''Nafija Sarajlić'' (''Narodne igre iz Žegare''). U kategoriji modernog plesa prvo mjesto zauzela je OŠ ''Silvije Strahimir Kranjčević'' (''Phone mix''), drugo OŠ ''Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak (''Hip - Hop mix''), dok je treće mjesto osvojila OŠ Katolički školski centar (''Mix''). Pobjednike je proglasila komisija u kojoj su bili Mladen Brekalo, profesionalni plesač i predsjednik Udruženja ''Akademija plesnog pokreta'', Ankica Timotijević, sekretar Kulturno-umjetničkog društva ''Željezničar'' i Belinda Begović, instruktorica plesa.

Na kraju oba takmičarska dana najboljim ekipama su uručene diplome, dok će novčane nagrade Općine Centar biti uplaćene na račune njihovih škola koje će ta sredstva utrošiti za unapređenje rada školskih sekcija. Ekipe koje su osvojile prvo mjesto Općina je nagradila sa po 450 KM, drugoplasirane sa po 300 KM, a za osvojeno treće mjesto školama je pripalo po 200 KM.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti