Odigrana utakmica drugog kola malonogometnog turnira za naslov prvaka BiH

U okviru doigravanja za naslov prvaka Bosne i Hercegovine u malom fudbalu, u subotu, 27. aprila 2013. godine u sportskoj dvorani ''Ramiz Salčin'' na Mojmilu odigrana je utakmica drugog kola između malonogometnih klubova ''Centar'' iz Sarajeva i ''Tango'' iz Istočnog Sarajeva.
Odigrana utakmica drugog kola malonogometnog turnira za naslov prvaka BiH

 Ovom prilikom je ekipa iz Istočnog Sarajeva slavila rezultatom 4:2. Obje ekipe su tokom regularnog prvenstva u malom fudbalu osvojile naslov prvaka Federacije BiH odnosno Republike Srpske.

Na subotnjoj utakmici do prvog pogotka se čekalo do 4. minute susreta kada je pogotkom Emira Bunara povela ekipa sarajevskog ''Centra''. Gosti su uspjeli izjednačiti u 18. minuti susreta na 1:1, što je bio i rezultat prvog poluvremena. I pored inicijativa i dosta šansi koje je imala ekipa ''Centra'', u nastavku utakmice su igrači kluba ''Tango'' uspjeli dati dva gola u 28. i 29. minuti susreta. Za ''Centar'' u 30. minuti pogodak postiže Emir Gekić, dok gosti uspijevaju u 33. minuti povećati prednost na 4:2, što je i konačan rezultat utakmice.

Za MNK ''Centar'', čiji je direktor Dženan Muminović, nastupali su: Bahrudin Omerbegović, Nijaz Mulahmetović, Muamer Kurto, Almir Kerla, Emir Bunar, Davor Marković, Aziz Fejzić, Nermin Kahvedžić, Emir Džuderija, Emir Gekić, Danijel Šukalo, Emir Salčin. 

Naredna utakmica, prema rasporedu, bit će odigrana u Čitluku 4. maja kada MNK ''Brotnjo'' dočekuje ekipu kluba ''Tango'', dok će 8. maja 2013. godine u Istočnom Sarajevu igrati malonogometne ekipe klubova ''Tango'' i ''Centar''. Za 11. maj je predviđena utakmica između ekipa ''Tango'' i ''Brotnjo'' u sportskoj dvorani u Istočnom Sarajevu.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti