Općina Centar nastavlja saradnju sa Prvom policijskom upravom

U prostorijama Prve policijske uprave – Policijska stanica Centar (Augusta Brauna 5) su 29. aprila 2013. godine načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Nermin Pećanac potpisali ugovor o primopredaji nabavljene opreme koju je Općina donirala za ovu policijsku upravu.
Općina Centar nastavlja saradnju sa Prvom policijskom upravom

Radi se o najsavremenijoj taktičkoj opremi za pružanje usluge zaštite građana i osiguranja njihove imovine, koju će koristiti pripadnici policijskog voda za sprečavanje narušavanja javnog reda i mira. Vrijednu opremu je nabavila Služba civilne zaštite, za što je iz budžeta Općine Centar izdvojeno 58.500 KM. Tim sredstvima kupljeno je: po 30 dugih zimskih jakni sa podjaknama, košulja dugih i kratkih rukava, pantalona, dubokih čizama, opasača, kapa, kačketa, kompleta rublja; 29 odijela koja štite od smrzavanja (zaštita za torzo, ramena, nadlaktice, podkoljenice i zaštitne rukavice sa ojačanjima); 25 policijskih kaciga sa vizirima i zaštitom za vrat te osam štitova koji se koriste kod suzbijanja nereda.

Načelnik Bećirević je ovom prilikom kazao da nabavku opreme za policiju shvata kao obavezu Općine Centar, s ciljem poboljšanja zaštite i sigurnosti naših sugrađana. -Općina Centar već godinama ulaže značajna finansijska sredstva za nabavku opreme našoj policiji. Pored ove donacije, tokom 2013. godine planiramo za Policijsku stanicu Centar nabaviti specijalno vozilo, za šta smo već pokrenuli proceduru nabavke i očekujem najkasnije za dva mjeseca da će vozilo biti predato pripadnicima Prve policijske uprave– rekao je Bećirević.

Ministar Pećanac je uputio riječi zahvalnosti načelniku Bećireviću i Općini Centar na ovoj vrijednoj donaciji koja će pomoći radu policijskih službenika, posebno što se na području centralne gradske općine uglavnom održavaju kulturni i sportski susreti na kojima red održavaju policijski službenici. – Nova oprema će olakšati rad policijskim službenicima kako bi građanima osigurali što mirniji i bezbjedniji život– kazao je Pećanac i naglasio da je tokom ove godine poboljšana bezbjednosna situacija u našem gradu. 

Nakon potpisivanja ugovora, prisutnima je prezentirana nabavljena oprema za 30 pripadnika policije, a prisustvovao je i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić jer Prva policijska uprava administrativno pokriva područja općina Centar i Stari Grad.

U ime Općine Centar potpisivanju ugovora su prisustvovali Mustafa Resić, savjetnik općinskog načelnika i Vahid Bećirević, pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti