Utvrđen program obilježavanja Dana Općine Centar od 2. do 9. maja

Organizacioni odbor za obilježavanje Dana Općine Centar od 2. do 9. maja ove godine, održao je završni sastanak 24. aprila 2013. godine na kome je utvrđen program obilježavanja 2. maja - najznačajnijeg datuma u novijoj historiji Općine Centar kada su se ratne 1992. godine u centru grada vodile bitke za odbranu Sarajeva i BiH.
Utvrđen program obilježavanja Dana Općine Centar od 2. do 9. maja

U radu ovog odbora, na čijem čelu je dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar Nedžad Ajnadžić, učestvuju predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Općine i predstavnici općinskih boračkih organizacija.

Prema programu obilježavanja Dana Općine Centar, delegacije će 2. maja 2013. godine položiti cvijeće ispred zgrade BKC-a gdje će biti otvorena izložba ratnih fotografija. Planirano je i polaganje cvijeća toga dana i u parku kod Doma sindikata na Skenderiji gdje će za učenike osnovnih škola biti održan historijski čas.

U ponedjeljak, 6. maja bit će održana press konferencija, a nakon toga tradicionalno druženje rukovodstva Općine sa porodicama poginulih branitelja. U utorak, 7. maja će delegacije položiti cvijeće na šehidsko mezarje Kovači, pored spomen-obilježja ''Vječna vatra'' i ''Mala kula'' na Grdonju te kod Spomenika ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995. Nakon toga će biti održana svečana sjednica Općinskog vijeća, na kojoj će biti uručena ovogodišnja priznanja Općine Centar zaslužnim pojedincima i kolektivima. Po završetku svečane sjednice slijedi tradicionalna manifestacija na Soukbunaru gdje će biti obilježen Dan odreda Soukbunar uz bogat kulturno-sportski program.

U povodu Dana Općine Centar od 2. do 9. maja bit će održane brojne kulturne i sportske manifestacije. Također je planirano svečano otvaranje memorijalnih postavki fotografija šehida i poginulih boraca u prostorijama mjesnih zajednica ''Betanija-Šip'', ''Breka-Koševo II'' i ''Mejtaš-Bjelave'', a za učenike osnovnih škola organiziran je obilazak muzejske postavke ''Tunela D-B'' i održavanje historijskog časa.

Organizacioni odbor je odlučio da se, pod pokroviteljstvom Općine Centar, a u organizaciji Udruženja ''Dječiji i omladinski centar DIO SRCA Sarajeva'' održi Sajam ljekovitog bilja i zdrave prehrane na Trgu djece Sarajeva - ispred BBI centra, a da Oldtimer klub Sarajevo u povodu Dana Općine Centar organizira tradicionalni ''Sajam oldtimera''.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti