Počela eksterna provjera sistema kvaliteta po ISO standardu u Općini Centar

U Općini Centar započela je 25. aprila 2013. godine dvodnevna redovna godišnja eksterna provjera funkcionisanja i unapređivanja standarda upravljanja kvalitetom ISO 9001:2008 (QMS-Quality Management System) i standarda upravljanja okolišem ISO 14001:2004 (sistem okolinskog upravljanja EMS – Environmental Management System).
Počela eksterna provjera sistema kvaliteta po ISO standardu u Općini Centar

Na uvodnom sastanku, kojeg je vodila Jasna Beba, rukovodilac Tima za poboljšanje kvaliteta, prisustvovali su članovi stručnog tima ovlaštene certifikacijske kuće SIQ (Slovenski institut za kvalitet i mjeriteljstvo) iz Ljubljane Zehra Orahovac, Mithat Bećirspahić i Mitar Perušić te pomoćnici načelnika – rukovodioci općinskih službi u kojima će biti provedena provjera.

-Rad službi Općine Centar pratim u kontinuitetu tokom cijele godine preko općinske web stranice te sredstava informisanja i mogu samo reći da od vas drugi mogu dosta toga naučiti, što će - nadam se - pokazati i provjera u vašim službama tokom eksternog audita- kazala je rukovodilac stručnog tima SIQ Zehra Orahovac.

Prema planu provjere kojeg je utvrdio Slovenski institut za kvalitet i mjeriteljstvo, provjera će prvog dana biti izvršena u Kabinetu općinskog načelnika i općinskim službama za: imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina; rad, socijalna pitanja i zdravstvo; informatiku i informisanje; civilnu zaštitu; zajedničke poslove; prostorno uređenje i komunalne poslove; privredu i finansije; boračko-invalidsku zaštitu; stambene poslove; lokalnu samoupravu; obrazovanje, kulturu i sport.

Za sutrašnji dan je planirana provjera u Službi za opću upravu, nakog čega će biti održan završni sastanak na kojem će se sumirati svi podaci prikupljeni tokom eksterne provjere funkcionisanja i unapređivanja standarda upravljanja kvalitetom ISO 9001:2008, i standarda upravljanja okolišem ISO 14001:2004 u službama Općine Centar.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti