U Centru za mlade na Gorici Tribina ''Knjige (ne) treba čitati''

Pod pokroviteljstvom Općine Centar, u Centru za mlade na Gorici (Avde Jabučice 52) održana je, u povodu Svjetskog dana knjige, 22. aprila 2013. godine tribina za mlade ''Knjige (ne) treba čitati''.
U Centru za mlade na Gorici Tribina ''Knjige (ne) treba čitati''

Projekt je realizovan u saradnji Centra za mlade na Gorici sa sarajevskim srednjim školama Drugom gimnazijom i Gimnazijom Obala. Na tribini su učestvovali učenici trećih razreda pomenutih gimnazija, a moderator je bila Merisa Drakovac, profesorica bosanskog jezika i književnosti u Drugoj gimnaziji.

Cilj ovog projekta bio je motivirati mlade da čitaju knjige i pružiti mogućnost učenicima da kažu šta vole čitati i kako im se sviđa literatura koja je školskim planom i programom predviđena za njihovo uzrast. –Naravno da treba čitati klasike, ali mišljenja sam da bi u plan i program trebalo uvesti djela poput Harry Pottera, koja su zanimljiva mojim vršnjacima i meni. Također bismo voljeli čitati i druga književna djela Tolstoja i Puškina osim onih predviđenih programom obavezne školske lektire, kako bismo proširili naše spoznaje- kazala je Menal Sammak, učenica trećeg razreda Druge gimnazije.

Tribini su prisustvovali Zakira Šero, pomoćnica načelnika Općine Centar za obrazovanje, kulturu i sport, književnica Bjanka Alajbegović i direktor Javne ustanove ''Centar za kulturu Sarajevo'' Senad Bostandžić.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti