Malonogometni tim ''Centar'' se bori za naslov prvaka BiH

U okviru doigravanja za naslov prvaka Bosne i Hercegovine u malom fudbalu, u srijedu, 24. aprila 2013. godine u sportskoj dvorani ''Ramiz Salčin'' na Mojmilu u 18 sati bit će odigrana utakmica između malonogometnih klubova ''Centar'' iz Sarajeva i ''Brotnjo'' iz Čitluka.
Malonogometni tim ''Centar'' se bori za naslov prvaka BiH

Osim navedenih ekipa, za naslov prvaka BiH u futsalu i sticanje prava učešća u Evropskom kupu sljedeće sezone, također će učestvovati i ekipa KMF ''Tango'' iz Istočnog Sarajeva koja je šampion Prve lige RS-a u malom fudbalu.

Osim večerašnjeg susreta, naredna utakmica je između MNK ''Centar'' i KMF ''Tango'' koja će biti odigrana u subotu, 27. aprila sa početkom u 16,30 sati, također u sportskoj dvorani ''Ramiz Salčin'' na Mojmilu.

Ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje malog nogometa da svojim prisustvom podrže ekipu MNK ''Centar'' do osvajanja naslova prvaka BiH u malom nogometu. Ulaz na utakmice je besplatan.

Ekipa MNK ''Centar'' je u ovoj sezoni Prve malonogometne lige Federacije BiH (koja broji osam ekipa) sa 27 osvojenih bodova zauzela prvo mjesto na tabeli, dok je slijedi MNK ''Brotnjo'' sa osvojenih 25 bodova. U Prvoj ligi RS-a ekipa KMF ''Tango'' je također osvojila 25 bodova, što je bilo dovoljno za zauzimanje prve pozicije.

Općina Centar je jedan od sponzora malonogometne ekipe ''Centar'' koja je do sada osvojila Futsal kup Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, kao i titulu vicešampiona u državnom ligaškom takmičenju u malom nogometu, čime su na najbolji način predstavljali Općinu Centar kao ustanovu koja podržava rad sportskih klubova.  

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti