Održano općinsko takmičenje osnovaca iz geografije

U prostorijama Osnovne škole ''Hasan Kikić'' (Gorica 27) održano je 18. aprila 2013. godine takmičenje iz geografije na kojem su učestvovali učenici devetih razreda iz svih 11 osnovnih škola sa područja općine Centar.
Održano općinsko takmičenje osnovaca iz geografije

U pojedinačnoj konkurenciji takmičara prvo mjesto osvojio je Vuk Mijatović, drugoplasirana je Adna Džanković i na trećem mjestu je Amina Šahbaz – svi učenici Osnovne škole ''Isak Samokovlija''.

U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je škola ''Isak Samokovlija'', drugoplasirana je Osnovna škola ''Alija Nametak'', dok je treće mjesto pripalo Osnovnoj školi ''Musa Ćazim Ćatić''.

Nakon kulturno-umjetničkog programa koji je pripremila škola domaćin takmičenja, predstavnici Općine Centar su najuspješnijim takmičarima uručili novčane nagrade i diplome. Učenici koji su osvojili prvo mjesto nagrađeni su sa 100 KM, za drugo mjesto sa 80 KM, a za treće mjesto 70 KM, dok su nastavnici najuspješnijih takmičara nagrađeni sa 50 KM. Pobjednici ovog općinskog takmičenja predstavljat će Općinu Centar na kantonalnom takmičenju.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti