Podrška obrazovanju mladih

Stipendije Općine Centar za 177 učenika i studenata

U Općini Centar je 4. aprila 2013. godine općinski načelnik Dževad Bećirević potpisao ugovore sa 177 dobitnika stipendije Općine Centar ''Prof. dr. Husein Kulenović''. Na osnovu odluke Općinskog vijeća Centar, na sjednici 5. marta 2013. godine, u ovoj školskoj godini će 87 studenata primati stipendiju od 120 KM mjesečno te 90 srednjoškolaca u iznosu od 80 KM mjesečno. Za tu namjenu iz općinskog budžeta je izdvojeno 176.000 KM.
Stipendije Općine Centar za 177 učenika i studenata

 

Dodjeli stipendija su prisustvovali predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Varja Nikolić, dopredsjedavajući Nedžad Ajnadžić i pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero.

Načelnik Bećirević je u pozdravnom obraćanju kazao da je ove godine odlučeno da se spisak dobitnika stipendije proširi za još 24 odlična učenika i šest studenata sa prosječnom ocjenom devet. -U sali vidim učenike koji su već nekoliko godina stipendisti Općine Centar i nadam se da je ova stipendija dobar poticaj za vaše dalje uspješne rezultate– kazao je Bećirević.

-Želim izraziti zadovoljstvo zbog današnjeg događaja i naglasiti da će ova institucija uvijek podržavati vaš trud i znanje– kazala je Varja Nikolić, dok je Nedžad Ajnadžić dodao: -Kada vidim ove mlade ljude, siguran sam de će oni u budućnosti biti nosioci izgradnje i prosperiteta naše BiH. 

Pomoćnica načelnika Zakira Šero je objasnila da se ove godine malo kasni sa isplatom stipendija jer se čekalo usvajanje budžeta Općine Centar za 2013. godinu. Dobitnicima stipendije sredstva za proteklih sedam mjeseci, odnosno za period septembar 2012.- mart 2013. godine, će biti isplaćena odmah na njihove žiro račune. Za preostali iznos sredstava, do juna 2013. godine do kada traje školska godina, planirane su redovne mjesečne isplate.

Prema Pravilniku o dodjeli stipendija Općine Centar, bodovani su rezultati postignuti u prethodnoj školskoj godini za učenike, ili u prethodnim školskim godinama za studente, potom rezultati postignuti na takmičenjima te nizak porodični standard i otežani uvjeti života.


28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti