Centar za kulturu

Upoznajmo i zavolimo balet

Pod pokroviteljstvom Općine Centar, u okviru projekta ''Upoznajmo i zavolimo balet'', 27. marta 2013. godine u Javnoj ustanovi Centar za kulturu Sarajevo (Jelićeva 1) održana je baletska predstava za učenike nižih razreda Osnovne škole ''Safvet-beg Bašagić''.
Upoznajmo i zavolimo balet

 

Umjetnički rukovodilac i pokretač ovog projekta je baletski pedagog Brižita Karabašić koja je, u saradnji sa učenicima Osnovne muzičke škole ''Mladen Pozajić'', predstavom željela približiti osnovcima balet kao scensku umjetnost koja ''govorom tijela'' dočarava emocije i osjećanja igrača.

Cilj projekta je da se učenicima približi baletska umjetnost koja je nedovoljno zastupljena u nastavno-odgojnim programima osnovnih škola u Kantonu Sarajevo.

-S obzirom na to da djeca nisu dovoljno upoznata sa ovom vrstom umjetnosti, Centar za kulturu, pod pokroviteljstvom našeg osnivača Općine Centar, a u saradnji sa Osnovnom muzičkom školom ''Mladen Pozajić'' pokrenuo je ovaj projekt kako bi se što više učenika osnovnih škola vizuelno upoznalno sa baletskom umjetnošću- rekao je Senad Bostandžić, direktor Centra za kulturu.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti