Obnova prostorija obdaništa „Razigrani dani“

U Općini Centar 7. marta 2013. godine, Nedžad Ajnadžić, dopredsjedavajući Općinskog Vijeća Centar je upriličio sastanak sa Džanom Golubić, direktoricom njemačke humanitarne organizacije „Bosnien in Europe“ iz Študgarta, te Mirjanom Jovanović - Halilović, direktoricom Javne ustanove „Djeca Sarajeva“.
Obnova prostorija obdaništa „Razigrani dani“

Povod posjete je interes koji je iskazala Džana Golubić, koja sada živi u Njemačkoj ali je rođena u općini Centar, da pomenuta humanitarna organizacija finansira obnovu razrušenog objekta gdje je nekad bilo smješteno obdanište „Razigrani dani“, u ulici Patriotske lige broj 46. Dopredsjedavajući Ajnadžić i gospođa Golubić su također tokom sastanka razgovarali i o konkretnoj saradnji Općinskog vijeća Centar i pomenute humanitarne organizacije „Bosnien in Europe“. Ovom prilikom je iznesena ideja o bratimljenju Općine Centar Sarajeva sa Općinom Wangen iz Študgarta. Dopredsjedavajući Ajnadžić je kazao da je ova ideja velika prilika za dobru saradnju ove dvije općine u budućnosti. - Inicijativu za bratimljenje ću, putem Komisije za mjesne zajednice i saradnju sa drugim općinama i gradovima, proslijediti na usvajanje Općinskom vijeću Centar – kazao je Ajnadžić.

Ovom sastanku su također, u ime Općine Centar, prisustvovali i Velija Katica, vijećnik Općinskog vijeća, te savjetnica Aida Murtezić.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti