Javni poziv za prijavu kandidata za općinska priznanja u 2013.

Javni poziv i kriteriji za predlaganje kandidata za dodjelu priznanja Općine Centar u 2013. godini, koje je utvrdilo Općinsko vijeće Centar na prijedlog Komisije za javna priznanja i obilježavanje historijskih događaja i ličnosti, objavljen je 6. marta 2013. godine u ''Dnevnom avazu'' i 7. marta u listu ''Oslobođenje''. Javni poziv ostaje otvoren 30 dana, odnosno do 5. aprila 2013.
Javni poziv za prijavu kandidata za općinska priznanja u 2013.

Inicijativu za dodjelu općinskih priznanja odnosno isticanje kandidature mogu podnositi građani pojedinci, udruženja građana, boračke organizacije i udruge, mjesne zajednice, klubovi vijećnika i radna tijela Općinskog vijeća Centar i općinski načelnik.

Za ovu godinu planirana je dodjela Plakete sa zlatnim ljiljanima (neograničen broj jer je riječ o posthumnom priznanju za pripadnike Oružanih snaga RBiH), zatim do tri Povelje sa zlatnim ljiljanima, do pet Zahvalnica sa zlatnim ljiljanom, do tri Povelje sa grbom Općine Centar i do pet Zahvalnica sa grbom Općine Centar.

Tekst Javnog poziva i kriterija kao i obrazac zahtjeva dostupni su na našoj web stranici u rubrici ''e uprava Općine Centar'' – Konkursi i oglasi.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti