OŠ ''Alija Nametak'' pobjednik takmičenja u odbojci za dječake

U ponedjeljak, 4. marta 2013. godine, u sali sarajevskog FIS-a održano je finalno takmičenje u odbojci za dječake u kojem su učestvovale ekipe iz 11 osnovnih škola sa područja općine Centar.
OŠ ''Alija Nametak'' pobjednik takmičenja u odbojci za dječake

Pobjednik je ekipa škole ''Alija Nametak''. Organizator ovog takmičenja, koje je počelo u februaru, je Služba za obrazovanje, kulturu i sport Općine Centar u saradnji sa Javnom ustanovom ''Centar za sport i rekreaciju''.

U finalnim utakmicama postignuti su sljedeći rezultati: OŠ ''Alija Nametak'' - OŠ ''Hasan Kaimija'' 2:0; OŠ ''Alija Nametak'' - OŠ ''Safvet-beg Bašagić'' 2:0; OŠ ''Safvet-beg Bašagić'' - OŠ ''Hasan Kaimija'' 2:0. Prvo mjesto su osvojili odbojkaši iz škole ''Alija Nametak”, drugoplasirana je ekipa OŠ ''Safvet-beg Bašagić'', dok je treće mjesto pripalo OŠ ''Hasan Kaimija''. Na kraju takmičenja pomoćnica općinskog načelnika Zakira Šero je, u ime Općine Centar, uručila medalje najuspješnijim ekipama, a školama diplome za plasman ekipa. Općina je nagradila i nastavnike tjelesnog odgoja koji su vodili najbolje ekipe: sa 100 KM za prvo mjesto, 70 KM za drugo i 50 KM za osvojeno treće mjesto.

Pobjednička ekipa Osnovne škole ''Alija Nametak'' predstavljat će Općinu Centar na kantonalnom takmičenju.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti