Dan otvorenih vrata škole ''Silvije Strahimir Kranjčević''

U utorak, 26. februara 2013. godine u Osnovnoj školi ''Silvije Strahimir Kranjčević'' (Mehmed-paše Sokolovića 2) bio je ''Dan otvorenih vrata škole, sa otvorenim srcem''.
Dan otvorenih vrata škole ''Silvije Strahimir Kranjčević''

Na Dan otvorenih vrata, učenici i roditelji su imali priliku više saznati o historijatu škole, a potom učestvovati u radionicama koje su se odvijale u trinaest školskih prostorija. Osim izložbe likovnih i tehničkih radova i prezentacije ljetopisa škole, organizirana je likovna i muzička radionica, radionica za buduće prvačiće i njihove roditelje, pripreme za polaganje eksterne mature iz matematike, prezentacija aktivnosti Crvenog križa Općine Centar i drugo. Upriličen je i kviz ''Što više jezika znam, više vrijedim'' te ''Prodajni bazar'', a na kraju manifestacije odigran je odbojkaški meč između roditelja i učenika.

-Dan otvorenih vrata je praksa škole dugi niz godina, sa ciljem da se kroz razne aktivnosti približi rad škole roditeljima, ojača partnerski odnos škole i roditelja i drugih saradnika, kao i same lokalne zajednice. Roditelji i djeca od prvog do devetog razreda aktivno učestvuju u radionicama, razvijaju humanitarnu svijest, budući da ih učimo da sve ima svoju vrijednost i da prodajom i zaradom od onoga što sami naprave mogu pomoći njihovim drugovima slabijeg imovnog stanja da odu u školu u prirodi- kazala je Dika Kurtagić, direktorica OŠ ''Silvije Strahimir Kranjčević''. Direktorica je uputila riječi zahvalnosti  Općini Centar i načelniku Dževadu Bećireviću na dugogodišnjoj pomoći zahvaljujući kojoj su se poboljšali uvjeti rada, kao i izgled škole i dvorišta.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti