Prvenstvo FBiH u malom nogometu

Malonogometni tim „Centar“ prvak FBiH u malom nogometu

U utakmici 13. kola Prve malonogometne lige FBiH, odigranoj 24. februara 2013. godine u sportskoj dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu, malonogometni tim „Centar“ je, sa rezultatom 6:5, pobijedio ekipu „Brotnjo“ iz Čitluka.
Malonogometni tim „Centar“ prvak FBiH u malom nogometu

Ovom pobjedom je ekipa „Centra“, kolo prije kraja prvenstva, obezbjedila naslov prvaka FBiH u malom nogometu. Također su ove dvije ekipe, pored ostalih, osigurale doigravanje za prvaka BiH u malom nogometu. Općina Centar je jedan od sponzora ove malonogometne ekipe koja je također osvajala i Futsal kup Bosne i Hercegovine za 2012. te su vicešampioni u državnom ligaškom takmičenju u malom nogometu.

Na početku utakmice ekipa „Brotnja“ je pokazala inicijativu na terenu što je rezultiralo sa njihova dva pogotka. Nakon toga je ekipa „Centar“ počela sa pritiscima na protivnički gol, sa dobro postavljenom odbranom koja nije dopuštala protivničkim igračima da naprave neku ozbiljniju priliku. Na odmor, nakon završenog prvog poluvremena, se otišlo sa rezultatom 3:2 u korist MNK „Centar“.

Tokom drugog poluvremena izabranici trenera Josipa Lokmera su također nastavili sa navalama na protivnički gol. Prvo je ekipa „Brotnja“ povisila rezultat na 3:3, da bi nakon nekoliko minuta ekipa „Centra“ postigla svoj četvrti gol na utakmici. U nastavku utakmice igrači MNK „Centar“ su još dva puta zatresli mrežu protivnika, dok je do kraja utakmice ekipa „Brotnja“ također uspjela postići još dva gola te je utakmica završena sa rezultatom 6:5, za ekipu „Centra“.

Strijelci za ekipu MNK „Centar“ su bili: Emir Bunar, sa tri postignuta pogotka, te po jedan gol su dali Nijaz Mulahmetović, Nermin Kahvedžić, i Davor Marković.

Ekipu, koja je osvojila naslov prvaka u malom fudbalu FBiH, čine: Bahrudin Omerbegović, Nijaz Mulahmetović, Nermin Kahvedžić, Almir Kerla, Emir Bunar, Emir Džuderija, Aziz Fejzić, Dženis Huseinspahić, Davor Marković, Emir Salčin, Dženan Čeligija, Seldin Zlatagić, dok je direktor kluba Dženan Muminović. 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti