Podsjećanje na slavnu ratnu prošlost

Organizacioni odbor o pripremama proslave 20. godišnjice 105. brigade

U povodu obilježavanja 20. jubilarne godišnjice 105. motorizovane brigade Armije RBiH održan je u Općini Centar 29. januara 2013. godine drugi sastanak Organizacionog odbora.
Organizacioni odbor o pripremama proslave 20. godišnjice 105. brigade

Na sastanku kojeg je vodio Nedžad Ajnadžić, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar i predsjednik Organizacionog odbora, bilo je riječi o pripremama za obilježavanje Dana 105. motorizovane brigade koja je formirana 18. februara ratne 1993. godine.

Imajući u vidu da se ove godine obilježava jubilarna godišnjica, članovi Organizacionog odbora su zaključili da predlože Općinskom vijeću Centar da na narednoj sjednici za tu namjenu iz općinskog budžeta odobri 22.000 KM.

Na sastanku je također dogovoreno da se za tri najbolja đačka literarna rada koji će biti prezentirani na svečanoj sjednici Općinskog vijeća povećaju novčane nagrade, te da se umjesto dva uvrsti i treći član komisije koja će odlučivati čiji su radovi najbolji.

Povodom 20. godišnjice 105. motorizovane brigade članovima Organizacionog odbora je predstavljen bedž kojeg će dobiti učesnici centralne proslave kod spomen-obilježja ''Mala kula'' na Grdonju. Svoj doprinos ovom jubileju će dati i izviđači Kantona Sarajevo koje će na toj manifestaciji predvoditi Izet Berkovac, ratni komandant 105. motorizovane brigade Armije RBiH.

Naredni sastanak Organizacionog odbora bit će održan u utorak, 5. februara 2013. godine.

 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti