NOVČANA POMOĆ BORAČKIM PORODICAMA

Prijem u općini Centar povodom pravoslavnog Božića

U povodu nastupajućeg pravoslavnog Božića, u Općini Centar je 3. januara 2013. godine, upriličen prijem za deset pravoslavnih porodica, čiji su najbliži, kao pripadnici Armije RBiH, izgubili živote tokom proteklog rata u BiH.
Prijem u općini Centar povodom pravoslavnog Božića

Ovom prilikom su, načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Nedžad Ajnadžić, kao mali znak pažnje boračkim porodicama uručili simboličnu novčanu pomoć, i kalendar Općine Centar za 2013. godinu. U svom obraćanju načelnik Bećirević je prisutnima uputio najbolje želje za praznike. – Ovo naše današnje druženje, koje je povodom vjerskih praznika postalo tradicija u Općini Centar, je prilika da se zajedno sjetimo naših najmilijih, koji su svoje živote dali za odbranu BiH – kazao je Bećirević. Uz želje za dobro zdravlje i uspjeh u novoj 2013. godini čestitkama se pridružio i dopredsjedavajući Ajnadžić.

Na prijedlog Udruženja porodica šehida i poginulih porodica općine Centar, simbolične novčane iznose primili su: Brankica Alikadić, Ljubica Babić, Milan Bajić, Branislava Glišić, Slavka Jeftić, Nada Jošilo, Nedeljka Kaljanac, Stanislava Marinović, Divna Milović i Radija Rašević.

Prijemu je također prisustvovao i pomoćnik načelnika za boračka pitanja Hamza Đulaga.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti