Povodom nastupajućeg katoličkog blagdana Božića

Tradicionalni prijem u Općini Centar za porodice poginulih boraca

Povodom nastupajućeg velikog katoličkog blagdana Božića upriličen je u Općini Centar 21. decembra 2012. godine tradicionalni prijem za članove deset porodica poginulih boraca katoličke vjeroispovjesti.
Ovom prigodom je boračkim porodicama uručena simbolična novčana donacija u iznosu od po 100 KM, kalendar Općine Centar za 2013. godinu i paket sa prehrambenim proizvodima - dar Narodne kuhinje "Stari Grad".

Uz predstavnike Općine – pomoćnike načelnika Hamzu Đulagu i Adila Katicu prijemu je prisustvovao i Sefer Halilović, predsjednik općinskog Udruženja porodica šehida i poginulih boraca.

Uz čestitke porodicama za božićne i novogodišnje praznike, Hamza Đulaga je kazao da se ovakvi tradicionalni prijemi u Općini Centar održavaju još od 2000. godine i dodao: -Lijepo je sjetiti se ljudi koji su dali živote za našu domovinu Bosnu i Hercegovinu. Ovaj gest Općine Centar je samo mali znak pažnje porodicama poginulih boraca i mi ćemo ovu tradiciju nastaviti i ubuduće.

"Koliko ovaj praznik budi lijepa osjećanja, toliko je i onih tužnih zbog onih koji više nisu sa nama. Najvažnija su sjećanja na njih i saznanje da nikada neće biti zaboravljeni. Uz ovaj mali novčani doprinos i Narodna kuhinja "Stari Grad" na čelu sa upravnicom Zilhom Šeta je i ovaj put obezbijedila pakete sa osnovnim životnim namirnicama. Osim ovih porodica, pakete će dobiti još 50 katoličkih porodica slabijeg imovnog stanja", kazao je Adil Katica.

Svoje zadovoljstvo zbog ovog prijema i pažnje nisu krile porodice poginulih boraca. -Bitno je da se neko sjeti poginulih boraca i njihovih porodica– rekla je Mara Livaja.

Povodom katoličkog Božića, na prijedlog Udruženja porodica šehida i poginulih boraca, simbolične novčane donacije Općine dobili su: Zoran Belaić, Lidija Časar, Darinka Filipović, Edina Križanović, Mara Livaja, Suzana Lukić, Ana Miljanović, Miroslav Petrović, Spomenka Smajlović-Pajtak i Ilija Vidačković.
28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti