MZ "TRG OSLOBOĐENJA - CENTAR"

Saradnja MZ ''Trg oslobođenja-Centar'' i Narodnog pozorišta

I ove godine se nastavlja vrlo uspješna saradnja između Mjesne zajednice ''Trg oslobođenja-Centar'' i Sarajevske filharmonije, a dokaz za to je poziv Uprave Sarajevske filharmonije za deset mališana iz socijalno ugroženih porodica sa mjesnog područja ''Trg oslobođenja-Centar'' da u petak, 21. decembra 2012. godine u 13 sati prisustvuju izvedbi dječije predstave – simfonijske bajke ''Peća i vuk'' koja će biti prikazana u zgradi Narodnog pozorišta Sarajevo (Obala Kulina bana 9).

U ulozi pripovjedača bit će poznati bosanskohercegovački glumac Mario Drmač.

-Zahvaljujemo se Upravi Sarajevske filharmonije na iskazanom senzibilitetu i spremnosti da nam pomogne u ostvarivanju i promicanju aktivnosti kulturnog karaktera i aktivnosti sa humanitarnim i društvenim ciljem– istakla je Selma Mujić, sekretar MZ ''Trg oslobođenja-Centar''.

Simfonijska bajka ''Peća i vuk'' je djelo koje je ruski skladatelj Sergej Prokofjev namijenio djeci, a komponovano je za pripovjedača i orkestar. Zanimljiva je to i duhovita priča koju pripovijeda dramski glumac, a pojedine životinje i osobe u priči predstavljene su glazbenim instrumentima. Bajka, koja je u svijetu doživjela veliki broj ekranizacija i izvedbi, govori o hrabrom dječaku Peći koji uz pomoć lovaca i prijatelja iz životinjskog carstva uspijeva savladati zločestog vuka.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti