VJERSKE ZAJEDNICE

Zahvalnica Medžlisa islamske zajednice Sarajevo načelniku Bećireviću

Predsjednik Medžlisa islamske zajednice Sarajevo Jusuf Zahiragić i glavni imam Medžlisa Ferid efendija Dautović su 11. decembra 2012. godine u Morića hanu uručili načelniku Općine Centar Dževadu Bećireviću zahvalnicu za sve što je Općina i on osobno učinili za tu vjersku zajednicu u proteklom periodu.

Naime, Općina Centar već duži niz godina redovno pruža finansijsku potporu vjerskim zajednicama svih konfesija, među kojima je i Medžlis islamske zajednice Sarajevo, i na taj način pomaže izgradnju i obnovu vjerskih objekata i realizaciju njihovih projekata. Predstavnici Medžlisa islamske zajednice Sarajevo su prilikom ovog susreta izrazili posebnu zahvalnost načelniku Dževadu Bećireviću i Općini Centar za doprinos i podršku organiziranju i održavanju bajramskog koncerta ''Bajram dođe, mirišu avlije'' koji je upriličen 19. avgusta 2012 - prvog dana Ramazanskog bajrama, kao i za mnoge druge projekte koje su realizirali.

-Općina Centar je jedna od lokalnih zajednica koja najviše podržava rad Medžlisa islamske zajednice Sarajevo, na čemu smo i više nego zahvalni– istakli su predstavnici sarajevskog Medžlisa.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti