JAVNA RASVJETA

Uskoro nova rasvjeta na 29 lokaliteta

U oktobru 2012. godine započeti su radovi na izgradnji, rekonstrukciji i sanaciji javne rasvjete na više lokacija u općini Centar.

Za tu namjenu je Općina Centar iz svog ovogodišnjeg budžeta izdvojila 200.000 KM i angažovala Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo za realizaciju i stručni nadzor projekta. Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo je nakon provedene zakonske procedure za izvođača radova odabrao firmu ''Testingelektro'' d.o.o. Sarajevo. Projektom je obuhvaćeno 29 lokacija na području 11 mjesnih zajednica. Ugovoreni rok za završetak radova je 40 dana.

Na području mjesne zajednice ''Bardakčije'' planirano je postavljanje javne rasvjete u ulicama: Mandrina 49, Himze Polovine - u neposrednoj blizini Studentskih domova na Bjelavama, Ašikovac 16, Bardakčije 83, Mehmeda Handžića 1 i 10, Bjelave 117-119 i Kartal gornji kod broja 12. U mjesnoj zajednici ''Betanija–Šip'' javna rasvjeta će biti postavljena u Gradskom parku ''Jezero''  ispod porodilišta ''Zehra Muidović'' i u Ulici Gornja Slatina kod broja 6. Također je projektom predviđeno u MZ ''Breka-Koševo II'' osvjetljavanje pješačke staze u Ulici Marcela Šnajdera 9-11, a na području mjesne zajednice ''Ciglane–Gorica'' postavljanje dodatnih stubova za rasvjetu u Alipašinoj ulici između brojeva 45-a i 45-f.  U mjesnoj zajednici ''Džidžikovac–Koševo I'' javna rasvjeta će biti postavljena u ulicama Mice Todorović i Danijela Ozme 1-a i 1-b. U Ulici Panjina kula između brojeva 127 i 141 planirano je postavljanje tri rasvjetna tijela (MZ ''Hrastovi–Mrkovići''), dok će u mjesnoj zajednici ''Marijin dvor–Crni vrh'' biti postavljeni stubovi javne rasvjete u ulicama Crni Vrh 5-7 i Franca Lehara 1, a u Kotromanićevoj planirana je rekonstrukcija javne rasvjete. Radnici firme ''Testingelektro'' će tokom narednog perioda postaviti dodatna rasvjetna tijela u Armaganuši 29 – objekt Srednje trgovačke škole, na raskrsnici ulica Sepetarevac i Hadži-Sulejmanova te u ulicama Pinje Bajraktara, Romana Petrovića i Dola 2 i 3 (MZ ''Mejtaš–Bjelave''). Na području mjesne zajednice ''Park–Višnjik'' bit će urađena rekonstrukcija javne rasvjete u Ulici Zaima Šarca  i postavljeno jedno rasvjetno tijelo u Ulici Višnjik kod broja 46. U MZ ''Pionirska dolina–Nahorevo'' planirana je nova rasvjeta u Nahorevskoj kod brojeva 218, 222 i 226 i Ulici Radava 9. Projektom je također planirano osvjetljavanje pješačke staze između Trebevićke ulice i Debelog brda, kao i u ulicama Vranjače 28 i Urijan Dedina 16 i 22 (područje mjesne zajednice ''Soukbunar'').

 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti