DŽEVAD BEĆIREVIĆ

Načelnik Općine Centar na prvom mjestu po ispunjenim obećanjima

Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević je na prvom mjestu po broju ispunjenih predizbornih obećanja – pokazali su rezultati višemjesečnog istraživanja koje je u okviru projekta ''Istinomjer'' provelo Udruženje građana ''Zašto ne'', a odnosi se na ispunjavanje predizbornih obećanja koja su 2008. godine građanima dali načelnici deset bosanskohercegovačkih općina i gradova (Centar Sarajevo, Banja Luka, Tuzla, Vogošča, Modriča, Maglaj, Gračanica, Ljubinje, Bosanska Krupa i Cazin). Načelnik Općine Centar dao je 312 obećanja od kojih je 72% ispunio.

Prema rezultatima pomenutog istraživanja u općinama čiji su načelnici iz različitih političkih partija, a koje je obuhvatilo 1.038 obećanja, odmah iza načelnika Bećirevića su načelnik Općine Modriča Mladen Krekić i načelnik Općine Vogošća Edin Smajić sa 48% ispunjenih obećanja.

Najviše predizbornih obećanja odnosilo se na oblast infrastrukture, čak 458 od kojih je ispunjeno 280. Potom slijede obećanja iz oblasti lokalne uprave, kulture i sporta te poslovnog okruženja. Najmanje su zastupljeni obrazovanje, zdravstvo i oblast mladih za koju je procentualno ispunjeno najmanje predizbornih obećanja.

U Udruženju ističu da rezultati istraživanja pokazuju da su lokalne vlasti, ukoliko imaju program, mnogo odgovornije od ostalih nivoa vlasti te da će ''Istinomjer'' i dalje pratiti rad svih nivoa vlasti i izvršiti monitoring ispunjenja obećanja u naredne četiri godine.

 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti