RADIO AMATERI

Podrška Općine Centar Radio klubu Sarajevo

Rebalansom budžeta Općine Centar za 2012. godinu izdvojeno je 5.000 KM za pomoć u radu Radio kluba ''Sarajevo''. Protokol o realizaciji tog budžetskog granta potpisali su općinski načelnik Dževad Bećirević i predsjednik Udruženja Radio klub ''Sarajevo'' Emin Skopljak.
Podrška Općine Centar Radio klubu Sarajevo

- Pomoć Općine Centar zaista nam je dobro došla te se u ime Radio kluba zahvaljujem na dodijeljenim sredstvima koja ćemo iskoristiti da unaprijedimo naše aktivnosti na obuci mladih i učešću na domaćim i međunarodnim manifestacijama iz oblasti radio amaterizma– rekao je Skopljak.

Inače Radio klub ''Sarajevo'', koji je osnovan davne 1946. godine, obučava u svojim prostorijama na Ciglanama mlade ljude za rukovanje radio opremom i drugim telekomunikacijskim uređajima.
Treba spomenuti da su članovi Kluba, nakon što je Služba za civilnu zaštitu Općine Centar prošle godine nabavila opremu za profesionalnu mobilnu radio komunikaciju, volonterski izvršili obuku za oko 100 pripadnika Općinskog i mjesnih štabova Civilne zaštite i općinskih uposlenika, kao i certificiranje za upotrebu novog sistema veza u slučaju prirodnih i drugih nesreća, koji signalom pokriva područje cijelog Kantona Sarajevo. Stoga je predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Slaven Kovačević predložio, načelnik Bećirević prihvatio, a Općinsko vijeće usvojilo da se rebalansom budžeta Općine izdvoji 5.000 KM za pomoć Radio klubu ''Sarajevo''.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti