PODRŠKA BIZNISU

Škola poduzetnišva Općine Centar za mlade nezaposlene

Pod pokroviteljstvom Općine Centar i ove godine je Udruženje ''Idea'' organiziralo ''Školu poduzetništva Općine Centar'' koja se od 7. do 14. juna 2012. održava u prostorijama općinskog Centra za podršku biznisu – Muhameda Kantardžića 3 (poslovna zgrada ''Svjetlosti'').
Škola poduzetnišva Općine Centar za mlade nezaposlene

okviru ovog projekta održavaju se edukativna predavanja i obuka za mlade nezaposlene osobe o mogućnostima pokretanja i uspješnog vođenja vlastitog biznisa, razvoja preduzetničkog duha i poslovnih ideja. Predavači su profesori sa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu. Osim predstavljanja teorijskih koncepata i prezentacije praktičnih savremenih znanja, edukacija sadrži i primjere iz prakse, individualne i grupne diskusije i zadatke te praktičnu primjenu stečenih znanja u formi kreiranja poslovnog plana.
Školu poduzetništva će pohađati 80 polaznika (nezaposleni sa Biroa za zapošljavanje, volonteri Općine Centar i studenti) kroz intenzivnu dvodnevnu obuku. Prva predavanja će biti održana 7. i 8. juna, potom 11. i 12. te 13. i 14. juna 2012. godine.
Projektom je također planirano da svi polaznici nakon okončanja seminara, za šta će dobiti certifikat o završenoj obuci iz oblasti pokretanja malog biznisa, imaju mogućnost da se obrate za savjet predstavnicima udruženja ''Idea'' prilikom pokretanja vlastitog posla. Inače Udruženje ''Idea'' je osnovano 2008. godine sa ciljem unapređenja kvaliteta života u zajednici kroz ekonomski razvoj.