KONTINUIRANA BRIGA O BORAČKOJ POPULACIJI

Podrška Općine Centar boračkim udruženjima

U Općini Centar potpisani su 5. juna 2012. godine protokoli o realizaciji grantova općinskog budžeta Jedinstvenoj organizaciji boraca ''Unija veterana'' Općine Centar i Udruženju organizacija porodica šehida i poginulih boraca Kantona Sarajevo.

Radi se o sredstvima od po 5.000 KM koje je Općina Centar po rebalansu ovogodišnjeg budžeta izdvojila JOB – ''Uniji veterana'' za održavanje spomen-obilježja Nahorevo i Udruženju organizacija porodica šehida i poginulih boraca Kantona Sarajevo za opremanje obnovljenog odmarališta na Boračkom jezeru.
Sa načelnikom Općine Centar Dževadom Bećirevićem protokole su potpisali Enver Krluč, predsjednik JOB – ''Unije veterana'' i Bahrija Kituša, predsjednica Upravnog odbora kantonalnog Udruženja organizacija porodica šehida i poginulih boraca.
Enver Krluč je ovom prilikom istakao da Općina Centar finansira i ostale projekte ''Unije veterana'', kao što su uređenje spomen-parka 105. motorizovane brigade, izgradnja spomen-obilježja Mala kula na Grdonju u kojoj je Muzej 105. brigade, kao i podizanje ostalih spomen-obilježja među kojima su ona kod Pionirske doline i u Nahorevu te spomen-obilježja ''Debelo brdo'' u čast poginulih pripadnika Odreda Soukbunar. Ovu donaciju Općine Centar, na kojoj smo veoma zahvalni, ćemo iskoristiti za dodatno uređenje spomen-obilježja Nahorevo– rekao je Krluč. Riječi zahvalnosti načelniku i Općini Centar uputila je i Bahrija Kituša.
Načelnik Dževad Bećirević je nakon potpisivanja protokola naglasio kako središnja sarajevska općina ima odličnu saradnju sa svim boračkim udruženjima sa svog područja te da će sa ona nastaviti i u budućnosti. -Mi godišnje izdvojimo oko 300.000 KM za projekte boračkih udruženja, a 10.000 KM za realizaciju ova dva veoma značajna projekta su mimo sume od 300.000 KM. Zaista sam sretan svaki put kada pomognemo boračkoj populaciji jer sam i sam bio pripadnik Armije RBiH. Da nije bilo boraca, danas ne bi bilo ni našeg Sarajeva– rekao je načelnik Bećirević.